Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Citrussalade met Yoghurt en Chocolade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Ingrediënten
▢
4
sinaasappels
▢
2
eetlepels
suiker
▢
2
mandarijnen
bijv. clementines
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
50
g
pure chocolade
Instructies
Schil 2 sinaasappels dik met een scherp mesje, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn.
Snijd de sinaasappels in partjes tussen de vliesjes en vang het sap op.
Pers de andere 2 sinaasappels uit.
Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker aan de kook en laat het sap in 10 minuten tot de helft inkoken.
Pel de mandarijnen en haal de partjes los.
Leg de sinaasappel- en mandarijnenpartjes in het ingekookte sinaasappelsap en verwarm ze 1 minuut op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en laat het fruit in het vocht afkoelen.
Roer de Griekse yoghurt los met poedersuiker.
Hak de chocolade fijn en meng het door de yoghurt.
Zet de yoghurt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verdeel het fruit met siroop over vier schaaltjes en schep de yoghurt erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Vegetarisch