Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Mangosorbet met Sinaasappel en Appel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
koeltijd
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bord
Ingrediënten
▢
2
sinaasappels
navel
▢
2
eetlepels
sinaasappellikeur
slijter
▢
1
groene appel
Granny Smith
▢
1
bakje
mangosorbetijs
500 ml
Instructies
Schil de sinaasappels dik en verwijder alle witte schilletjes.
Snijd de sinaasappel in 12 dunne plakken, besprenkel ze met sinaasappellikeur en laat ze in de koelkast circa 1 uur goed koud worden.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Leg op elk bord een plak sinaasappel en leg de appelpartjes eroverheen.
Schep er een flinke bol mangosorbetijs op en dek deze af met een plak sinaasappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het dessert direct voor een verfrissende ervaring. Je kunt dit dessert ook garneren met verse muntblaadjes voor een extra frisse smaak.
Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm