Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse roerbak met vis en groenten
Een snelle en lichte roerbakschotel boordevol groenten, malse visfilet en aardappelpartjes. Perfect voor een zomerse maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
snijplank
vergiet
Wok
Zeem
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
klein
blikje doperwten
▢
1
laurierblad
▢
1
kleine
ui
▢
1
rode paprika
▢
200
gram
tilapia- of andere visfilet
▢
250
gram
broccoli
▢
450
gram
voorgekookte aardappelpartjes
▢
1
dl
bouillon
van tablet
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak de groenten schoon.
Snijd de ui klein, de broccoli in roosjes en de paprika in blokjes.
Laat de doperwten uitlekken.
Verwarm de olie in een wok of braadpan.
Fruit hierin de ui met peper en zout.
Voeg de aardappelpartjes toe en roerbak ze bruin.
Voeg de broccoli, paprika, doperwten, bouillon en het laurierblad toe.
Stoof het geheel 3 minuten met de deksel op de pan.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Voeg de vis toe en stoof nog 5 minuten tot de vis gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Zomer