Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen en Sushirijst in Slabladwraps
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Slakommetje
serveerschaal
Ingrediënten
▢
100
g
sushirijst
▢
1
little gem slakropje
per 2 stuks verpakt
▢
¼
rode peper
in dunne reepjes
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
100
g
Hollandse garnalen
Instructies
Bereid de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak 12 blaadjes los van de sla en was ze grondig.
Roer de rode peper door de zonnebloemolie in een kommetje.
Leg op elk slablad een schepje rijst.
Verdeel de garnalen over de rijst en druppel een klein beetje peperolie erover.
Vouw de slabladen dicht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze frisse en lichte maaltijd met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
Voedingswaarden
Calories:
157
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Rijst
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij