Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Appelpartjes met Vanilleroomijs en Wijnsiroop
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
scherp mes
snijplank
pan
schuimspaan
grill
Vier ovenvaste bordjes of schaaltjes
ijsbolletjeslepel
Ingredients
▢
3
stevige Elstar appels
▢
200
ml
droge witte wijn
▢
3
eetlepels
appel diksap
▢
4
speculaasjes
▢
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
25
g
roomboter
▢
0,5
liter
vanilleroomijs
Instructions
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels elk in 8 partjes.
Breng in een pan de wijn met het diksap aan de kook.
Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Neem de appelpartjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze even boven de pan uitlekken en leg ze op een bord.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook het appelkookvocht op hoog vuur in ongeveer 5 minuten in tot een stroperige saus en laat iets afkoelen.
Verkruimel de speculaasjes fijn.
Leg de appelpartjes in een cirkel op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes.
Strooi de verkruimelde speculaasjes en de bruine suiker over de appelpartjes.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de appelpartjes.
Schuif de bordjes met twee tegelijk onder de hete grill en laat de suiker in ongeveer 2 minuten smelten.
Schep met een ijsbolletjeslepel een grote bol vanilleroomijs op de gegratineerde appelpartjes.
Schep de wijnsiroop over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Eiswein.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
/
IJs
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch