Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken kalfsoesters en uiensaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
sauspan
Ingrediënten
▢
4
uien
▢
25
g
boter
▢
100
g
mager gerookt spek
▢
200
ml
rode wijn
▢
zout
▢
peper
▢
4
kalfsoesters
van 150 g per stuk
Instructies
Bak de spekblokjes en schep ze uit de pan.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Bak vervolgens de uiringen in een sauspan in 25 g boter zacht en lichtbruin van kleur.
Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook.
Laat ui en wijn een minuut koken.
Pureer de uien in de rode wijn en breng deze saus op smaak met zout en peper.
Bak de kalfsoesters even in het spekvet waaraan eventueel nog een klontje boter is toegevoegd net gaar.
Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
Giet de uiensaus over het vlees en strooi er spekblokjes op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Voortreffelijk te combineren met een kruidige Shiraz/Cabernet uit South-Eastern Australia (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees