Gebakken kalfsoesters en uiensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 25 g boter
  • 100 g mager gerookt spek
  • 200 ml rode wijn
  • zout
  • peper
  • 4 kalfsoesters van 150 g per stuk

Instructies

  • Bak de spekblokjes en schep ze uit de pan.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Bak vervolgens de uiringen in een sauspan in 25 g boter zacht en lichtbruin van kleur.
  • Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook.
  • Laat ui en wijn een minuut koken.
  • Pureer de uien in de rode wijn en breng deze saus op smaak met zout en peper.
  • Bak de kalfsoesters even in het spekvet waaraan eventueel nog een klontje boter is toegevoegd net gaar.
  • Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
  • Giet de uiensaus over het vlees en strooi er spekblokjes op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Voortreffelijk te combineren met een kruidige Shiraz/Cabernet uit South-Eastern Australia (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees