Meng de resterende honing met de boter en de citroenrasp.
Vul de kweeperen met het honingmengsel.
Vouw de folie luchtig om de kweeperen heen.
Bak de kweeperen 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Meng ondertussen 3 eetlepels melk met de maizena, suiker en eidooiers.
Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit.
Verwarm de rest van de melk langzaam met het vanillemerg en de peul.
Haal de melk van het vuur zodra deze kookt.
Roer langzaam het maizenamengsel door de warme melk.
Laat de saus afkoelen.
Serveer de warme kweeperen met de vanillesaus.
Gebruik eventueel vanillesuiker als alternatief voor de peul en verminder dan de hoeveelheid gewone suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer warm met een snufje kaneel of wat geroosterde noten voor extra crunch.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Auslese of een licht gekoelde Moscato past hier perfect bij.