Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebonden tomatensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
60
gram
boter
▢
70
gram
bloem
▢
1
kg
tomaat
▢
1
liter
bouillon
▢
50
gram
vermicelli
▢
80
gram
gehakt
▢
30
gram
tomatenpuree
▢
zout
▢
peper
▢
peterselie
▢
bieslook
Instructies
Breng de bouillon aan de kook en voeg de gewassen soeptomaten toe.
Zeef de bouillon, als die met de gewassen soeptomaten 1/2 uur heeft gekookt, in een andere pan.
Hak de overgebleven tomaten fijn tot puree en voeg de puree bij het vocht.
Zet een pannetje op met de boter en de tomatenpuree en maak hier een roux van.
Kook de vermicelli in een pannetje gaar.
Vermeng zout, peper en het rundergehakt, rol er kleine balletjes van en kook die gaar in het vocht van de bouillon.
Schep de roux over in een grote pan en zet deze op een laag vuur.
Voeg onder voortdurend roeren de bouillon met de gepureerde tomaten toe.
Laat de soep vervolgens een half uur zachtjes koken.
Was en hak de peterselie en de bieslook.
Voeg, nadat de soep 1/2 uur heeft gekookt, de vermicelli en de soepballetjes toe.
Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
Voeg voor het serveren de peterselie en bieslook toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep