Gebonden tomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 1 kg tomaat
  • 1 liter bouillon
  • 50 gram vermicelli
  • 80 gram gehakt
  • 30 gram tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • bieslook

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de gewassen soeptomaten toe.
  • Zeef de bouillon, als die met de gewassen soeptomaten 1/2 uur heeft gekookt, in een andere pan.
  • Hak de overgebleven tomaten fijn tot puree en voeg de puree bij het vocht.
  • Zet een pannetje op met de boter en de tomatenpuree en maak hier een roux van.
  • Kook de vermicelli in een pannetje gaar.
  • Vermeng zout, peper en het rundergehakt, rol er kleine balletjes van en kook die gaar in het vocht van de bouillon.
  • Schep de roux over in een grote pan en zet deze op een laag vuur.
  • Voeg onder voortdurend roeren de bouillon met de gepureerde tomaten toe.
  • Laat de soep vervolgens een half uur zachtjes koken.
  • Was en hak de peterselie en de bieslook.
  • Voeg, nadat de soep 1/2 uur heeft gekookt, de vermicelli en de soepballetjes toe.
  • Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
  • Voeg voor het serveren de peterselie en bieslook toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep