Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde Chocoladeflensjes met Rood Fruit en Vanilleroomijs
Deze flensjes gevuld met ingemaakt rood fruit en afgewerkt met geflambeerde Armagnac en vanilleroomijs zijn een spectaculaire afsluiter voor een feestelijk diner.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Soeplepel
Spatel
Ingrediënten
▢
100
g
bloem
▢
25
g
cacaopoeder
▢
3
dl
melk
▢
5
eieren
▢
30
g
boter
▢
Fruit op alcohol
bijv. uit een pot van de slijterij of zelfgemaakt
▢
60
g
pure chocolade
geraspt
▢
Armagnac of Grand Marnier
▢
Vanilleroomijs
Instructies
Meng de bloem, cacaopoeder, melk en eieren tot een glad beslag.
Verhit de boter in een koekenpan en bak 8 flensjes van het beslag.
Verwarm de flensjes en vul ze met het ingemaakte fruit.
Strooi geraspte chocolade over de gevulde flensjes.
Verwarm de Armagnac in een soeplepel en steek deze aan.
Schenk de brandende Armagnac over de gevulde flensjes voor het flambeereffect.
Serveer de flensjes met een bolletje vanilleroomijs en het ingemaakte rood fruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een glas dessertwijn, zoals een Sauternes of een zoete Muscat, die de zoete en fruitige tonen van het gerecht versterken.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst