Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde Clementines met Karamel en Vanille-ijs
Deze geflambeerde clementines met een vleugje karamel en mandarijnenlikeur, geserveerd met romig vanille-ijs, zijn een feestelijk dessert dat zowel eenvoudig als spectaculair is.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
citruspers
Lucifers of aansteker
diepe borden
Ingrediënten
▢
8
clementines
▢
4
bolletjes
vanille-ijs
▢
4
takjes
munt
▢
4
eetlepels
mandarijnenlikeur
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
klontje
boter
Instructies
Pers het sap uit 4 clementines en zet dit apart.
Pel de overige 4 clementines en verdeel ze in partjes.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de clementinepartjes ongeveer 2 minuten.
Bestrooi de partjes met suiker en laat ze karamelliseren.
Blus af met de mandarijnenlikeur en flambeer voorzichtig door de vlam in de pan te laten slaan.
Schud de pan zachtjes om de vlam te doven.
Voeg het clementinesap toe en laat het geheel kort inkoken tot een licht stroperige saus.
Serveer de warme clementines in een diep bord met een bolletje vanille-ijs erbovenop.
Garneer met een takje munt en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperige amandelkoekjes of een scheutje extra mandarijnenlikeur over het ijs voor een intensere smaak.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals Muscat of een lichte, sprankelende prosecco past perfect bij de frisse citrus en het romige ijs.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw