Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrild Mongolisch lamvlees
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachten
30
minuten
min
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
droge sherry
▢
1½
eetlepel
sojasaus
licht
▢
3
cm
verse gemberwortel
fijngehakt
▢
1
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
600
g
lamsboutlapjes Ó la minute
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
uien
in ringen
Instructies
Voorbereiden
In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen.
Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen.
Minimaal 30 min. laten marineren.
Bereiden
Ovengrill voorverwarmen.
Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken.
Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper.
Uiringen erover verdelen.
Voedingswaarden
Calories:
305
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
China / Mongolië