Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Aubergine-tomaatrolletjes
Dit gerecht is heerlijk als een licht voorgerecht of als onderdeel van een mediterraan geïnspireerd diner
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan, of barbecue
Kwastje voor olie
Grilleerpen
Ingrediënten
▢
1
lange aubergine
▢
Zout
▢
Knoflookpuree
▢
Pesto saus
▢
Oesterzwammen
▢
Geraspte gruyèrekaas
▢
Peper
▢
Tomaten
▢
Sperziebonen uit blik
▢
Gekruide pizza-olie
pizzerade
Instructies
Bestrooi de lange aubergine-plakjes met zout, laat ze 15 minuten uitlekken en wrijf ze droog.
Bestrijk de plakjes met knoflookpuree en pestosaus.
Borstel de oesterzwammen schoon en leg ze op de aubergine.
Bestrooi met geraspte gruyèrekaas en wat peper.
Leg op elk plakje aubergine een halve tomaat en een paar sperziebonen uit blik.
Rol de aubergineplakjes stevig op en steek ze vast met een grilleerpen.
Bestrijk de rolletjes met gekruide pizza-olie (pizzerade).
Rooster de rolletjes rondom op een hete grillpan of barbecue gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegrilde aubergine-tomaatrolletjes als voorgerecht of bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch