Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Fruitsalade Spiesjes met Roomijs
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
spiesen
Borstel
Ingrediënten
▢
60
gram
boter
▢
4
eetlepels
appel-perenstroop
▢
750
gram
gemengd vers fruit
zoals meloen, ananas, aardbeien, druiven
▢
6
bolletjes
roomijs
Instructies
Laat de boter en de appel-perenstroop op laag vuur smelten.
Laat het mengsel daarna afkoelen.
Maak het fruit schoon en snijd het indien nodig in stukken.
Steek het fruit afwisselend op de spiesen en bestrijk ze met het boter-stroopmengsel.
Leg de spiesen ongeveer 3 minuten op de grill en keer ze halverwege.
Serveer de spiesjes met een bolletje roomijs erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Moscato past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch