Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kalfsentrecote met Avocadosalsa
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan, of barbecue
Snijplank en mes
Mengkom
Houten spiesjes (optioneel)
Ingrediënten
▢
4
kalfsentrecôtes
op kamertemperatuur
▢
2
eetlepels
olijfolie
gesplitst
▢
1
eetlepel
limoensap
▢
1
rijpe
avocado
▢
2
tomaten
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
2
eetlepels
verse muntblaadjes
fijngesneden
▢
100
g
eikenbladslamelange
▢
Zout en versgemalen peper naar smaak
Instructies
Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak.
Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het avocadovlees in kleine blokjes.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
Meng voor de avocadosalsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en de helft van de dressing.
Bestrijk de kalfsentrecôtes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en versgemalen peper.
Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé.
Verdeel de eikenbladslamelange over twee borden en besprenkel met de resterende dressing.
Leg de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees.
Serveer de rest van de salsa apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Zout arm