Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
4
tarbotfilets
à 150 g
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
sjalotje
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
g
roomboter
▢
1
laurierblad
▢
6
peperkorrels
▢
½
dl
droge witte wijn
▢
2
dl
visfond
of visbouillon
▢
2
eetlepel(s)
Noilly Prat
of pernod of witte vermout
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog.
Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
Meng de olijfolie met citroensap en besprenkel de vis ermee.
Pel voor de saus het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn.
Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
Voeg laurierblad, peperkorrels, wijn en visfond toe en laat het tot de helft inkoken.
Zeef de vloeistof en breng deze aan de kook met de Noilly Prat.
Roer blokjes boter met de garde of staafmixer erdoor.
Houd de saus warm zonder te koken.
Rooster de visfilets onder een voorverwarmde grill in de oven of in een hete grillpan 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
Serveer de gegrilde tarbot met de Noilly Pratsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte krielaardappels met broccoli of groene asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Saus
/
Vis