Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 tarbotfilets à 150 g
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 100 g roomboter
- 1 laurierblad
- 6 peperkorrels
- ½ dl droge witte wijn
- 2 dl visfond of visbouillon
- 2 eetlepel(s) Noilly Prat of pernod of witte vermout
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog.
- Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
- Meng de olijfolie met citroensap en besprenkel de vis ermee.
- Pel voor de saus het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn.
- Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
- Voeg laurierblad, peperkorrels, wijn en visfond toe en laat het tot de helft inkoken.
- Zeef de vloeistof en breng deze aan de kook met de Noilly Prat.
- Roer blokjes boter met de garde of staafmixer erdoor.
- Houd de saus warm zonder te koken.
- Rooster de visfilets onder een voorverwarmde grill in de oven of in een hete grillpan 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
- Serveer de gegrilde tarbot met de Noilly Pratsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte krielaardappels met broccoli of groene asperges.