Gegrilde tarbot met Noilly Pratsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets à 150 g
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g roomboter
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 dl visfond of visbouillon
  • 2 eetlepel(s) Noilly Prat of pernod of witte vermout
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Spoel de visfilets af onder koud water en dep ze droog.
  • Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
  • Meng de olijfolie met citroensap en besprenkel de vis ermee.
  • Pel voor de saus het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
  • Voeg laurierblad, peperkorrels, wijn en visfond toe en laat het tot de helft inkoken.
  • Zeef de vloeistof en breng deze aan de kook met de Noilly Prat.
  • Roer blokjes boter met de garde of staafmixer erdoor.
  • Houd de saus warm zonder te koken.
  • Rooster de visfilets onder een voorverwarmde grill in de oven of in een hete grillpan 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
  • Serveer de gegrilde tarbot met de Noilly Pratsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte krielaardappels met broccoli of groene asperges.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Saus / Vis