Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes in satésaus a la Sandra
voor 4 personen,
11 punten per persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
kleine
balletjes gehakt
▢
45
gram
Calvé pindakaas
▢
15
gram
sambal oelek
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
50
ml
sojasaus
▢
20
ml
witte wijnazijn
▢
2,5
gram
komijnpoeder
djinten
▢
2,5
gram
korianderpoeder
ketoembar
▢
2,5
gram
laos poeder
▢
2,5
gram
gemberpoeder
▢
200
ml
water
▢
20
gram
Greensweet Stevia Brown
= 0 punten!
▢
30
ml
kokosmelk light
Instructies
Bak in een beetje water (ja klopt hoor, geen boter of olie maar water!) de ui met sambal en de Greensweet Stevia Brown even aan.
(gaat het te hard, voeg dan steeds wat water toe en blijf roeren, geen boter of olie toevoegen!)
Als de uien zacht zijn, voeg je de knoflook, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en de gemberpoeder toe en roer je die even mee.
Doe het water, de witte wijnazijn en de sojasaus erbij, roer door elkaar en breng aan de kook.
Laat een paar minuutjes zacht sudderen.
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe, breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees