Gehaktballetjes in satésaus a la Sandra

Gehaktballetjes in satésaus a la Sandra

voor 4 personen,
11 punten per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kleine balletjes gehakt
  • 45 gram Calvé pindakaas
  • 15 gram sambal oelek
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 50 ml sojasaus
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 2,5 gram komijnpoeder djinten
  • 2,5 gram korianderpoeder ketoembar
  • 2,5 gram laos poeder
  • 2,5 gram gemberpoeder
  • 200 ml water
  • 20 gram Greensweet Stevia Brown = 0 punten!
  • 30 ml kokosmelk light

Instructies

  • Bak in een beetje water (ja klopt hoor, geen boter of olie maar water!) de ui met sambal en de Greensweet Stevia Brown even aan.
  • (gaat het te hard, voeg dan steeds wat water toe en blijf roeren, geen boter of olie toevoegen!)
  • Als de uien zacht zijn, voeg je de knoflook, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en de gemberpoeder toe en roer je die even mee.
  • Doe het water, de witte wijnazijn en de sojasaus erbij, roer door elkaar en breng aan de kook.
  • Laat een paar minuutjes zacht sudderen.
  • Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe, breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vlees