Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 kleine balletjes gehakt
- 45 gram Calvé pindakaas
- 15 gram sambal oelek
- 1 kleine ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 50 ml sojasaus
- 20 ml witte wijnazijn
- 2,5 gram komijnpoeder djinten
- 2,5 gram korianderpoeder ketoembar
- 2,5 gram laos poeder
- 2,5 gram gemberpoeder
- 200 ml water
- 20 gram Greensweet Stevia Brown = 0 punten!
- 30 ml kokosmelk light
Instructies
- Bak in een beetje water (ja klopt hoor, geen boter of olie maar water!) de ui met sambal en de Greensweet Stevia Brown even aan.
- (gaat het te hard, voeg dan steeds wat water toe en blijf roeren, geen boter of olie toevoegen!)
- Als de uien zacht zijn, voeg je de knoflook, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en de gemberpoeder toe en roer je die even mee.
- Doe het water, de witte wijnazijn en de sojasaus erbij, roer door elkaar en breng aan de kook.
- Laat een paar minuutjes zacht sudderen.
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe, breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.