Gehaktballen a la Sandra uit de airfryer
Voor mensen die Weight Watchers doen……..dit is voor 12 ballen van 100 gram en 6 punten per bal.
Ingrediënten
- 800 gram mager rundergehakt
- 100 gram bacon klein gesneden
- 1 kleine rode ui klein gesnipperd
- 1 sjalotje klein gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 ei losgeklopt
- 50 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel(s) kerriepoeder
- 1 eetlepel(s) paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 kleine beetje zout
- 14 Tuc original gemalen als paneermeel
- 14 Tuc paprika gemalen als paneermeel
Instructies
- Maal de Tuc fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Doe het gehakt in een schaal, voeg alle ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
- Maak er ballen van (ik heb 12 ballen van 100 gram per stuk van deze hoeveelheid kunnen draaien).
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Bereid de ballen met het antispatdeksel erop 9 minuten op 200 graden en dan nog 9 minuten op 180 graden.
- Ik keer ze tussentijds niet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Overgebleven ballen kunnen ingevroren worden. Gezinsleden die niet aan ww doen kunnen makkelijk 2 ballen eten. Ook lekker de volgende dag een balletje bij de lunch op brood.