Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaas met Kersencompote
Een eenvoudig en verfrissend dessert van zachte geitenkaas met een zoete kersencompote, perfect voor een zomerse dag.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
borden
Ingrediënten
▢
1
tl
aardappelzetmeel
▢
2
kleine
geitenkaasjes
Grottin Chavignol
▢
2
tl
honing
▢
0.5
potje
kersen
à 360 g
▢
Peper
▢
2
takjes
tijm
Instructies
Roer het aardappelzetmeel los met 1 el kersenvocht.
Breng de kersen met de rest van het vocht en de honing aan de kook.
Bind het vocht met het aardappelzetmeelpapje en laat de kersen afkoelen.
Leg de geitenkaasjes op 2 bordjes.
Maal de peper erover en leg de takjes tijm erop.
Schep de kersen ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als dessert of als onderdeel van een kaasplankje.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch