Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekookte Venkel met Olijfolie en Balsamico
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
vergiet
grote kom
Ingrediënten
▢
2
grote
venkelknollen
▢
1
bouillonblokje
▢
1
tl
suiker
▢
3
el
extra vergine olijfolie
▢
2
el
balsamico-azijn
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Venkel Voorbereiden:
Snijd de venkel in grove stukken.
Koken:
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje en de suiker toe.
Kook de venkelstukken tot ze net gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten.
Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden.
Afgieten en Afkoelen:
Giet de venkel af in een vergiet en laat afkoelen.
Mengen:
Meng de afgekoelde venkel in een grote kom met de olijfolie en balsamico-azijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Serveer de venkel koud als bijgerecht bij vis of vlees, of warm indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
90
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Vegetarisch