Venkel met olijfolie & balsamico

Venkel met olijfolie & balsamico

(warm of koud)
In onze eerste jaren in bella Italia, verbaasden we ons er over dat we bij buren en vrienden groenten zoals asperges en venkel niet als warme groente bij het hoofdgerecht kregen geserveerd, maar als koud bijgerecht. Het was even wennen, maar inmiddels zijn we er aan gewend en blijkt het trouwens heel praktisch te zijn omdat je dit ruim van tevoren kunt voorbereiden.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • venkel
  • bouillonblokje
  • suiker
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • peper & zout

Instructies

  • Snijd de venkel in grove stukken en kook deze in water met een bouillonblokje en een schepje suiker net gaar (dus niet ‘snot-gaar’).
  • Giet de venkel af en laat afkoelen.
  • Meng de gekookte venkel met olijfolie en balsamico en breng het op smaak met peper & zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit niet als ‘salade’ maar als groente bij het hoofdgerecht, zowel bij vis als bij vlees. Past perfect bij gegrild vlees. Weer eens iets anders dan een groene salade bij de BBQ.
Uiteraard kan dit gerecht ook warm gegeten kan worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht
Land van herkomst Italië