Gevulde balsamico-courgettes
Ingrediënten
- 1 aubergine
- zout peper
- 200 gram rijst
- 1 kippenbouillon
- 4 kleine courgettes
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels azijn
- 3 eetlepels basilicum
Instructies
- Bestrooi de aubergine met zout en laat hem ± 30 minuten uitlekken.
- Kook de rijst met 4 dl water en de verkruimelde bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadkernen met een theelepel.
- Kook de halve courgettes in ruim water met 2 theelepels zout in ± 5 minuten beetgaar.
- Dep de aubergineblokjes droog en bak ze in de olijfolie in ± 15 minuten gaar.
- Voeg de azijn toe, laat die inkoken, breng op smaak met zout en peper en roer er de basilicum door.
- Vermeng de rijst met het auberginemengsel en vul de courgettes ermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kunt u warm of koud eten.