Gevulde balsamico-courgettes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout peper
  • 200 gram rijst
  • 1 kippenbouillon
  • 4 kleine courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels basilicum

Instructies

  • Bestrooi de aubergine met zout en laat hem ± 30 minuten uitlekken.
  • Kook de rijst met 4 dl water en de verkruimelde bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadkernen met een theelepel.
  • Kook de halve courgettes in ruim water met 2 theelepels zout in ± 5 minuten beetgaar.
  • Dep de aubergineblokjes droog en bak ze in de olijfolie in ± 15 minuten gaar.
  • Voeg de azijn toe, laat die inkoken, breng op smaak met zout en peper en roer er de basilicum door.
  • Vermeng de rijst met het auberginemengsel en vul de courgettes ermee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kunt u warm of koud eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht