salsa-peperoni

SALdiPePo

Salsa di Peperoni & Pomodori
Een tapenade-achtige saus van gegrilde paprika’s, rode peper en tomaat
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • ¾ blik gepelde tomaten
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 klein rood pepertje
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • zout

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon, snij in grove stukken en gril deze in de oven.
  • Snijd het pepertje en de knoflookteen in grove stukken.
  • Indien de paprika’s in de oven enigszins zwart zijn geworden, moet je het vel verwijderen.
  • Pureer de gegrilde paprika’s, gepelde tomaten, knoflookteen en pepertje met een staafmixer.
  • Voeg al laatste de olijfolie toe.
  • Afhankelijk van de gewenste dikte van de saus, naar eigen inzicht minder of meer olijfolie toevoegen.
  • Maak op smaak met zout.
  • Serveer goed gekoeld.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze tapenade-achtige saus is heerlijk op stokbrood, ciabatta, als groentedip of als saus bij gegrild vlees of gegrilde vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Italië