SALdiPePo
Salsa di Peperoni & PomodoriEen tapenade-achtige saus van gegrilde paprika’s, rode peper en tomaat
Equipment
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- ¾ blik gepelde tomaten
- 1 grote teen knoflook
- 1 klein rood pepertje
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- zout
Instructies
- Maak de paprika’s schoon, snij in grove stukken en gril deze in de oven.
- Snijd het pepertje en de knoflookteen in grove stukken.
- Indien de paprika’s in de oven enigszins zwart zijn geworden, moet je het vel verwijderen.
- Pureer de gegrilde paprika’s, gepelde tomaten, knoflookteen en pepertje met een staafmixer.
- Voeg al laatste de olijfolie toe.
- Afhankelijk van de gewenste dikte van de saus, naar eigen inzicht minder of meer olijfolie toevoegen.
- Maak op smaak met zout.
- Serveer goed gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze tapenade-achtige saus is heerlijk op stokbrood, ciabatta, als groentedip of als saus bij gegrild vlees of gegrilde vis.