Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
SALdiPePo
Sal
sa
di
Pe
peroni &
Po
modori
Een tapenade-achtige saus van gegrilde paprika’s, rode peper en tomaat
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
rode paprika’s
▢
¾
blik
gepelde tomaten
▢
1
grote
teen knoflook
▢
1
klein
rood pepertje
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zout
Instructies
Maak de paprika’s schoon, snij in grove stukken en gril deze in de oven.
Snijd het pepertje en de knoflookteen in grove stukken.
Indien de paprika’s in de oven enigszins zwart zijn geworden, moet je het vel verwijderen.
Pureer de gegrilde paprika’s, gepelde tomaten, knoflookteen en pepertje met een staafmixer.
Voeg al laatste de olijfolie toe.
Afhankelijk van de gewenste dikte van de saus, naar eigen inzicht minder of meer olijfolie toevoegen.
Maak op smaak met zout.
Serveer goed gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze tapenade-achtige saus is heerlijk op stokbrood, ciabatta, als groentedip of als saus bij gegrild vlees of gegrilde vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Italië