Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekruide Couscous met Kip en Abrikozen
Een smaakvolle couscous met kip en zoete abrikozen, op smaak gebracht met komijn en knoflook.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
1
blik
tomaten
400 gram
▢
100
gram
gewelde abrikozen
in reepjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
gemalen komijn
djinten
▢
2
uien
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
300
gram
couscous
▢
400
gram
kipfilet
Instructies
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met komijn, zout en peper.
Laat even staan om de smaken te laten intrekken.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak de ui en knoflook lichtbruin.
Voeg de kipblokjes toe en bak 1 minuut mee.
Schep de tomaten met vocht en abrikozen door het kipmengsel.
Laat 10 minuten sudderen op laag vuur, afgedekt.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng het kipmengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het kipmengsel en de couscous over kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Viognier of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden