Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde haring met tomaat
AllerHande juni 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
2
tomaten
▢
4
takjes
dille
▢
4
maatjesharingen
▢
4
eetlepel(s)
witte wijnazijn
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
theelepel
gemalen piment
▢
1
theelepel
mosterd
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in reepjes snijden.
Dille fijnhakken.
Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden.
In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen.
Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Vis