Gemarineerde haring met tomaat

AllerHande juni 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 4 takjes dille
  • 4 maatjesharingen
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Dille fijnhakken.
  • Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden.
  • In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen.
  • Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
  • Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Koude Hapjes / Vis