Gemarineerde haring met tomaat
AllerHande juni 2002
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 4 takjes dille
- 4 maatjesharingen
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 1 eetlepel(s) suiker
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- ½ theelepel gemalen piment
- 1 theelepel mosterd
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees in reepjes snijden.
- Dille fijnhakken.
- Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden.
- In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
- Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen.
- Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
- Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.