Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gember perenpie
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage taartvorm Ø 20cm
deegroller
Ingrediënten
▢
160
g
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
75
g
boter
of margarine
▢
50
g
krenten
▢
2
handperen
halfrijpe
▢
½
potje
gemberbolletjes
á 450 g,
▢
1
eetlepel(s)
citroenrasp
potje, Baukje,
▢
mespunt
kruidnagel
gemalen
▢
Poedersuiker
strooibus,
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
▢
2
eetlepel(s)
bloem
om te bestuiven
Instructies
VOORBEREIDEN:
1 Eetlepel bloem achterhouden voor vulling, rest van bloem met zout boven kom zeven.
Boter toevoegen en met twee messen in kleine blokjes snijden.
5 Eetlepels koud water erdoor roeren en met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
Deeg afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
Krenten wassen en in zeef goed laten uitlekken.
Peren schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
Peerblokjes in kom doen.
Gemberbolletjes in stukjes snijden.
2 Eetlepels .gemberstukjes achterhouden voor garnering, rest met krenten, citroenrasp, kruidnagel en achtergehouden bloem door peerblokjes roeren.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Vorm invetten.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg in 2 iets ongelijke stukken verdelen.
Grootste deel uitrollen tot ronde lap van ca. 24 cm doorsnede.
Vorm met deeglap bekleden, zodat deeg iets over rand hangt.
Vulling in vorm scheppen.
Rest van deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 20 cm doorsnede.
Deeglap op vulling leggen en deegranden met water op elkaar plakken.
Overtollig deeg langs rand wegsnijden.
Met vork deegranden aandrukken en gaatjes in deegdeksel prikken.
Gemberstukjes over deegdeksel verdelen.
Gember-perenpie in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken (wordt lichtbruin).
Pie in vorm ca. 15 minuten laten afkoelen.
Pie uit vorm nemen. In 4 punten snijden.
Punten op bord zetten en bestrooien met poedersuiker
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met bolletje roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit