Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde zeewolf met een stampotje van prei en romige kerriesaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
zeewolf
▢
600
gram
aardappels
schoon
▢
400
g
prei
in ½ ringen en gewassen
▢
25
g
boter
▢
150
g
melk
▢
200
g
room
▢
1
eetlepel(s)
kerrie
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
1½
dl
visbouillon
▢
½
dl
witte wijn
Instructies
Zeewolf graatvrij maken en marineren met citroensap.
Aardappels gaar koken, droog stomen en pureren.
20 g boter smelten en prei hierin aanstoven en door de aardappelpuree mengen en de melk toevoegen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Visbouillon en witte wijn verwarmen en de zeewolf toevoegen en zachtjes laten garen (± 10 minuten).
Zeewolf uit de pan halen en op warme plaats bewaren.
Rest boter smelten en kerrie hierin aanfruiten.
Afblussen met de visbouillon en de room.
In laten koeken tot saus-dikte.
Stampotje op het bord; de vis er bovenop; de saus er omheen druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
/
Vis