Gepocheerde zeewolf met een stampotje van prei en romige kerriesaus
Ingrediënten
- 600 gram zeewolf
- 600 gram aardappels schoon
- 400 g prei in ½ ringen en gewassen
- 25 g boter
- 150 g melk
- 200 g room
- 1 eetlepel(s) kerrie
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1½ dl visbouillon
- ½ dl witte wijn
Instructies
- Zeewolf graatvrij maken en marineren met citroensap.
- Aardappels gaar koken, droog stomen en pureren.
- 20 g boter smelten en prei hierin aanstoven en door de aardappelpuree mengen en de melk toevoegen.
- Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
- Visbouillon en witte wijn verwarmen en de zeewolf toevoegen en zachtjes laten garen (± 10 minuten).
- Zeewolf uit de pan halen en op warme plaats bewaren.
- Rest boter smelten en kerrie hierin aanfruiten.
- Afblussen met de visbouillon en de room.
- In laten koeken tot saus-dikte.
- Stampotje op het bord; de vis er bovenop; de saus er omheen druppelen.