Gepocheerde zeewolf met een stampotje van prei en romige kerriesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram zeewolf
  • 600 gram aardappels schoon
  • 400 g prei in ½ ringen en gewassen
  • 25 g boter
  • 150 g melk
  • 200 g room
  • 1 eetlepel(s) kerrie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • dl visbouillon
  • ½ dl witte wijn

Instructies

  • Zeewolf graatvrij maken en marineren met citroensap.
  • Aardappels gaar koken, droog stomen en pureren.
  • 20 g boter smelten en prei hierin aanstoven en door de aardappelpuree mengen en de melk toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
  • Visbouillon en witte wijn verwarmen en de zeewolf toevoegen en zachtjes laten garen (± 10 minuten).
  • Zeewolf uit de pan halen en op warme plaats bewaren.
  • Rest boter smelten en kerrie hierin aanfruiten.
  • Afblussen met de visbouillon en de room.
  • In laten koeken tot saus-dikte.
  • Stampotje op het bord; de vis er bovenop; de saus er omheen druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Vis