Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Aubergine Dip
Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wel een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van smeuïge aubergines. Een verrassende dip die perfect samengaat met vers brood!
Porties:
4
Stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
rooster
Bakplaat
Keukenmachine
mixer
Ingrediënten
▢
3
aubergines
▢
4
teentjes
knoflook
fijngeperst
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
azijn
▢
½
bosje
verse koriander
fijngehakt
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
Draai ze tijdens het roosteren af en toe om.
Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie, toe.
Mix alles tot een dikke massa en voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je een romige consistentie hebt.
Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
Versier eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de "kaviaar" met wat Marokkaans of Turks brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch