Snijd de prei in de lengte door en was deze grondig.
Haal voorzichtig de preibladeren los en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom op 100°C gedurende 1 minuut.
Leg twee vellen aluminiumfolie op elkaar, groot genoeg om de parelhoen ruim in te verpakken.
Spoel de gestoomde preibladeren direct af met koud water en leg ze als een mat op het aluminiumfolie.
Verdeel de gesneden sjalotten over de prei en leg 3 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm en 2 steranijs op de sjalotten.
Meng de gehakte knoflook door de olijfolie en besprenkel 2/3 van de knoflookolie over de prei en sjalotten.
Steek 3 laurierblaadjes onder het vel op de borst van de parelhoen.
Meng de resterende steranijs, laurier, rozemarijn, tijm en citroen met de overgebleven knoflookolie.
Vul de parelhoen met dit mengsel en wrijf het vel goed in.
Leg de parelhoen met de borst op de prei en vouw de prei voorzichtig om de parelhoen heen.
Vouw vervolgens het aluminiumfolie dicht.
Plaats de parelhoen met de borst naar boven in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom op 95°C gedurende 90 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie en bestrijk de borstfilet van de parelhoen met een mengsel van honing, abrikozenjam en gembersiroop.
Verwarm de grill voor op 250°C.
Grill de parelhoen gedurende 10 minuten tot deze goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de parelhoen met bijgerechten naar keuze, zoals zuurkool met spek en aardappelen met tomaat en witte wijn.
Bereidingstips:
Geniet van deze geroosterde parelhoen met zijn sappige vlees en aromatische smaken, perfect gecombineerd met verschillende bijgerechten voor een heerlijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Syrah past goed bij de smaak van de geroosterde parelhoen.