Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Parelhoenfilet met Gestoomde Basmatirijst en Gewokte Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de parelhoenfilet:
▢
4
parelhoenfilets
150 gram per stuk
Voor de rijst:
▢
300
gram
basmatirijst
▢
450
ml
gevogeltebouillon
▢
Sesamolie
Eventueel
▢
sojasaus
Voor de groente:
▢
200
gram
Chinese kool
in reepjes gesneden
▢
200
gram
broccoli
in kleine roosjes gesneden
▢
30
gram
sesamzaad
licht geroosterd
▢
1
rode peper
▢
1
teen
knoflook
schoongemaakt
▢
Olie
bijvoorbeeld rijstvezelolie
Instructies
Doe de rijst met de gevogeltebouillon in een dichte stoomovenpan en plaats boven in de stoomoven.
Stand: Stomen op 100°C, gedurende 16 minuten.
Doe de broccoli in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze bij de rijst in de stoomoven.
Stand: Stomen op 100°C, gedurende 4 minuten.
Leg de parelhoenfilets in een stoomovenpan met gaatjes.
Haal de broccoli uit de stoomoven en plaats de parelhoenfilets onder of naast de rijst in de stoomoven.
Stand: Stomen op 85°C, gedurende 10 minuten.
Rooster ondertussen de rode peper in een koekenpan.
Laat de peper iets afkoelen, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees zeer fijn.
Verwarm een eetlepel olie in een wok en roerbak de broccoli, knoflook en Chinese kool kort maar stevig.
Voeg vervolgens de fijngesnipperde rode peper en het geroosterde sesamzaad toe.
Haal de groenten uit de wok en dep indien nodig de pan droog met keukenpapier.
Verhit opnieuw een eetlepel olie en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide zijden.
Meng de gewokte groenten door de gestoomde rijst en breng op smaak met sesamolie en eventueel een beetje sojasaus.
Verdeel een portie van de rijst en groenten op elk bord.
Snijd de parelhoenfilets in schuine plakjes en leg ze bovenop de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Serveer met een partje citroen voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm