Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gesmoorde Perzik met Witte Chocolade Roomijs
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gepocheerde perziken:
▢
4
platte perziken
ook bekend als Chinese of wilde perziken
▢
500
ml
zoete witte wijn
▢
2
steranijs
▢
75
gram
suiker
▢
100
ml
Licor 43
Voor het witte chocolade roomijs:
▢
500
ml
roomijs
▢
100
gram
ongezouten en gepelde pistachenoten
▢
1
eiwit
▢
50
gram
suiker
▢
0.5
granaatappel
Instructies
Verwarm de zoete witte wijn met de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
Giet de wijn in een dichte stoomovenpan en voeg de Licor 43 en de steranijs toe.
Leg de perziken in het wijnmengsel en plaats de pan in de stoomoven.
De bereidingstijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken.
Harde perziken hebben mogelijk meer tijd nodig.
Stoom op 95°C gedurende ongeveer 20 minuten.
Haal de perziken uit de wijn en houd ze apart.
Kook de wijn in een steelpan tot een siroop.
Verwijder de pitjes uit de halve granaatappel.
Verwarm de oven voor op 200°C Hetelucht Plus.
Meng de pistachenoten met de helft van het losgeklopte eiwit en de suiker.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de pistachenoten erover.
Bak in de oven tot ze kleuren en de suiker krokant is, ongeveer 10 minuten.
Schep regelmatig om.
Laat de noten afkoelen en hak ze grof in een keukenmachine met de pulse-functie.
Schep een beetje van de siroop over de perziken en garneer met de granaatappelpitjes.
Maak bollen van het roomijs en rol ze door de gehakte pistachenoten.
Serveer de perziken met een bol witte chocolade roomijs op gekoelde dessertborden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet de dessertborden ruim van tevoren in de koelkast voor een extra koele presentatie.
Voedingswaarden
Calories:
802
kcal
|
koolhydraten:
97
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
40
g
|
Sugar:
90
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs