Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde krab kipgehakt-balletjes
AllerHande september 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
cm
gember
verse
▢
1
teentje
knoflook
▢
200
g
kipfilet
▢
2
eetlepel(s)
maizena
▢
½
ei
middel groot
▢
1½
eetlepel(s)
vissaus
pot à 200 ml
▢
2
takjes
koriander
▢
1
blikje
surimi flake style
170 g
▢
chilipeper
uit de molen
Instructies
Gember schillen.
Knoflook pellen.
Kipfilet in reepjes snijden, met gember en knoflook in keukenmachine fijnmalen.
Maïzena, ei en vissaus erdoor mengen.
Koriander erboven fijnknippen.
Surimi laten uitlekken, in reepjes snijden en door kipmengsel mengen.
Op smaak brengen met chilipeper.
Met vochtige handen van kipmengsel ca. 20 balletjes vormen.
In pan laagje water aan de kook brengen.
Stoommandje boven kokend water hangen.
Kipballetjes voorzichtig erin leggen en in ca. 8 minuten gaar stomen.
Balletjes warm of koud serveren met chilisaus (fles).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hapjes
/
Kip
/
Koude Hapjes
/
Warme hapjes
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand