Gestoomde krab kipgehakt-balletjes

AllerHande september 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 cm gember verse
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • ½ ei middel groot
  • eetlepel(s) vissaus pot à 200 ml
  • 2 takjes koriander
  • 1 blikje surimi flake style 170 g
  • chilipeper uit de molen

Instructies

  • Gember schillen.
  • Knoflook pellen.
  • Kipfilet in reepjes snijden, met gember en knoflook in keukenmachine fijnmalen.
  • Maïzena, ei en vissaus erdoor mengen.
  • Koriander erboven fijnknippen.
  • Surimi laten uitlekken, in reepjes snijden en door kipmengsel mengen.
  • Op smaak brengen met chilipeper.
  • Met vochtige handen van kipmengsel ca. 20 balletjes vormen.
  • In pan laagje water aan de kook brengen.
  • Stoommandje boven kokend water hangen.
  • Kipballetjes voorzichtig erin leggen en in ca. 8 minuten gaar stomen.
  • Balletjes warm of koud serveren met chilisaus (fles).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hapjes / Kip / Koude Hapjes / Warme hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand