Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Venkel met Walnootvinaigrette
Serveer de gestoomde venkel met walnootvinaigrette warm als bijgerecht, of geniet ervan koud op warme dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
venkelknollen
▢
150
ml
witte wijn
▢
50
ml
droge vermout
▢
100
ml
groentebouillon
▢
1
laurierblad
▢
6
peperkorrels
▢
50
g
walnoten
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
azijn
▢
2
eetlepels
notenolie
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Snufje
zout
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
1
eetlepel
gehakt venkelkruid
Instructies
Reinig de venkelknollen en snijd het fijne venkelkruid eraf.
Houd apart.
Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen van de venkelknollen.
Snijd de knollen in partjes en leg ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
Meng de witte wijn, vermout en groentebouillon.
Giet dit mengsel over de venkel.
Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe.
Stoom de venkel tot ze gaar zijn.
Dit duurt afhankelijk van de instellingen van de stoomoven ongeveer 12-15 minuten op 100°C of 6-8 minuten op 120°C.
Rooster de walnoten in een droge pan op laag vuur tot ze lichtbruin zijn.
Hak ze grof.
Kook het ei hard, pel het en hak het in stukjes.
Maak een vinaigrette door azijn, notenolie, olijfolie, mosterd, zout, gehakte peterselie en gehakt venkelkruid te mengen.
Verdeel de vinaigrette over de gestoomde venkel.
Strooi de geroosterde walnoten en gehakte eiblokjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dressings
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch