Venkel met walnoot-vinaigrette

Gestoomde Venkel met Walnootvinaigrette

Serveer de gestoomde venkel met walnootvinaigrette warm als bijgerecht, of geniet ervan koud op warme dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 venkelknollen
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml droge vermout
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakt venkelkruid

Instructies

  • Reinig de venkelknollen en snijd het fijne venkelkruid eraf.
  • Houd apart.
  • Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen van de venkelknollen.
  • Snijd de knollen in partjes en leg ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  • Meng de witte wijn, vermout en groentebouillon.
  • Giet dit mengsel over de venkel.
  • Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe.
  • Stoom de venkel tot ze gaar zijn.
  • Dit duurt afhankelijk van de instellingen van de stoomoven ongeveer 12-15 minuten op 100°C of 6-8 minuten op 120°C.
  • Rooster de walnoten in een droge pan op laag vuur tot ze lichtbruin zijn.
  • Hak ze grof.
  • Kook het ei hard, pel het en hak het in stukjes.
  • Maak een vinaigrette door azijn, notenolie, olijfolie, mosterd, zout, gehakte peterselie en gehakt venkelkruid te mengen.
  • Verdeel de vinaigrette over de gestoomde venkel.
  • Strooi de geroosterde walnoten en gehakte eiblokjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dressings
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch