Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Ananas met Huisgemaakt Roomijs
Een tropisch dessert met verse ananas gevuld met romig zelfgemaakt vanille-ijs.
Porties:
6
inclusief vriezen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
kookpan
ijsmachine
Ingrediënten
▢
6
kleine
ananassen
▢
500
ml
melk
▢
500
ml
slagroom
▢
5
eierdooiers
▢
2
zakjes
vanillesuiker
Instructies
Snijd de bovenkant van de ananassen af en haal het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en zet de lege ananas in de koelkast.
Verwarm de melk en slagroom tot lauwwarm.
Klop de eierdooiers met vanillesuiker en voeg langzaam de warme melk toe.
Verhit al roerend tot het mengsel indikt, maar laat het niet koken.
Laat afkoelen en giet in de ijsmachine.
Laat 1 uur draaien en zet daarna nog 1 uur in de vriezer.
Meng de ananasstukjes door het ijs en vul de ananassen ermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een bedje van ijsblokjes voor een verfrissend effect.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat past perfect bij de ananas.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer