Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Bladerdeegstrüdel met Gemengd Fruit
Porties:
9
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
1
kleine
appel
zonder klokhuis, in blokjes gesneden
▢
1
peer
zonder klokhuis, in blokjes gesneden
▢
1
perzik
zonder pit, in blokjes gesneden
▢
2
tl
suiker
▢
3
mespuntjes kaneel
▢
3
eetlepels
jam naar keuze
▢
3-6
eetlepels
fijngehakte noten
▢
Vloeibare margarine om te besmeren
▢
Poedersuiker
▢
Extra noten naar keuze voor decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten (suiker, kaneel, jam, en noten).
Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd het in drie gelijke stroken.
Beleg elke strook in het midden met een verschillende vulling (appel, peer, perzik).
Vouw een zijde van het deeg over de vulling, bestrijk met margarine en vouw de andere zijde eroverheen.
Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonale inkepingen van 2 cm.
Bak de strüdels in de voorverwarmde oven op het middelste rek gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de strüdels voor het serveren met poedersuiker en extra gehakte noten naar keuze voor een mooie presentatie.
Serveer de warme strüdels als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit fruitige dessert en zal de smaken mooi aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
/
Koek
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm