Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gevulde kweepeertaart (lactose- en glutenvrij)
Een klassieke Duitse taart met een lactose- en glutenvrije twist, gevuld met een romige kweepeergelei.
Porties:
10
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde bakvorm met bodem (26-28 cm)
Keukenmachine of handmixer
kommen
pan
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
150
g
soja-margarine
▢
100
g
ruwe suiker
▢
4
eidooiers van middelgrote eieren
▢
50
g
water
▢
1
snufje
zout
▢
½
tl
geraspte citroenschil
▢
80
g
maïsmeel
glutenvrij
▢
120
g
sojameel
of ander glutenvrij meel
▢
1
el
guarpitmeel
▢
15
g
bakpoeder
▢
200
g
geraspte kweeperen
▢
100
g
gehakte pistachenoten
▢
4
eiwitten van middelgrote eieren
▢
50
g
bruine suiker
Voor de vulling:
▢
2
glazen kweepeergelei
▢
150
g
soja-margarine
▢
100
ml
citroensap
▢
Merg van een ½ vanillepeul
▢
4
middelgrote
eieren
▢
50
g
aardappelmeel of arrowroot
▢
4
blaadjes
gelatine
Voor de decoratie:
▢
1
kleine
kweepeer
▢
Rohrzucker
ruwe suiker
▢
Sap van ½ sinaasappel
▢
Poedersuiker
Instructies
Het deeg:
Klop de margarine en 100 g suiker romig.
Voeg het eigeel, water, zout en citroenrasp toe en meng goed.
Meng de twee melen met het bakpoeder en roer dit in delen door het mengsel.
Rasp de kweeperen, knijp ze uit en meng ze met de gehakte pistachenoten en een beetje meel.
Spatel dit door het beslag.
Klop in een aparte kom de eiwitten met 50 g bruine suiker stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Giet de massa in een met bakpapier beklede springvorm en bak 40-45 minuten op 190-200°C.
Laat afkoelen en snijd de taart in 4 lagen.
De vulling:
Verwarm de kweepeergelei, margarine, citroensap en vanillemerg in een pan.
Klop in een aparte kom de eieren met het aardappelmeel.
Roer dit snel door de hete gelei en laat kort doorkoken.
Los de uitgeknepen gelatine op in een kleine pan en roer door de vulling.
Laat de vulling 1 uur afkoelen in de koelkast en klop daarna kort op.
De decoratie:
Schil en rasp de kweepeer.
Kook het in sinaasappelsap en suiker tot het zacht is.
Laat afkoelen.
De taart:
Bestrijk elke taartlaag met de kweepeercrème.
Versier de bovenkant met de gekookte kweepeerrasp en bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als een elegant nagerecht.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn of een lichte fruitige wijn.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij