Steek met een lang en smal mes overlangs in de rollade en draai het mes goed rond om een holte in het vlees te creëren.
Meng in een kom de blokjes appel met de rozijnen.
Vul de holte in de varkensrollade met dit appel-rozijnenmengsel.
Verhit de boter in een braadpan op vrij hoog vuur.
Bak de gevulde rollade snel rondom bruin.
Voeg de bouillon en de droge witte wijn toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
Temper het vuur tot laag, leg het deksel op de pan en laat de rollade 1 uur zachtjes doorstoven.
Roer de honing door het stoofvocht en laat alles nog 30 minuten zachtjes doorstoven, met het deksel op de pan.
Neem de varkensrollade uit de pan en snijd hem in dikke plakken.
Leg de plakken vlees dakpansgewijs op een serveerschaal en houd ze warm (eventueel onder aluminiumfolie).
Kook het stoofvocht dat in de pan is achtergebleven op hoog vuur in tot de helft van het oorspronkelijke volume.
Meng in een kommetje de maïzena glad met de room.
Voeg dit mengsel al roerend toe aan het ingekookte stoofvocht om de saus te binden.
Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken, zodat de maïzena gaar wordt en de saus de gewenste dikte krijgt.
Breng de saus op smaak met zout en witte peper uit de molen.
Schenk wat van de warme saus over de plakken varkensrollade en serveer de rest van de saus apart in een sauskom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met aardappelpuree, geroosterde pastinaak en gestoofde rodekool.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn met een licht zoete toets, zoals een halfdroge Riesling of een Pinot Gris, past goed bij de zoete vulling en de honing in de saus. Een lichte, kruidige rode wijn zoals een Beaujolais kan ook een interessante combinatie zijn.