Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Zoete Puntpaprika's met Pandanrijst en Garnalen
Geniet van deze smaakvolle en kleurrijke gevulde paprika's, perfect voor een lichte en gezonde maaltijd!
Porties:
3
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
200
g
pandanrijst
pak à 400 g
▢
4
zoete puntpaprika's
▢
2
zoete uien
net à 750 g
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
groene paprika's
▢
4
eetlepels
olie
▢
250
g
roze garnalen
▢
1
theelepel
gemalen koriander
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Halveer de zoete puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
Was de groene paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.
Voeg de garnalen en groene paprika toe aan de pan en bak kort mee.
Meng de gekookte rijst met de garnalen, groenten en gemalen koriander.
Vul de zoete puntpaprika's met het rijstmengsel en besprenkel met de resterende olie.
Leg de gevulde paprika's en eventueel het restant van de vulling in een ingevette ovenschaal en bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de gevulde paprika's over vier borden en serveer met de rest van de vulling.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zoete puntpaprika's en de zachte smaak van de garnalen.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij