Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace à la crème
roomijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¾
l
slagroom
▢
7
eidooiers
▢
220
g
suiker
▢
1
vanillestokje
Instructies
Doe de room in een pannetje en voeg het in de lengte doorgesneden vanillestokje toe.
Laat de room op zacht vuur lauwwarm worden, laat 10 minuten trekken en neem het stokje er weer uit.
Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie schuimig en licht van kleur is.
Voeg in kleine hoeveelheden de lauwe room toe terwijl men blijft roeren.
Verwarm op zacht vuur de compositie onder voortdurend roeren tot 85 º C.
Zet de pan dan onmiddellijk in een grote pan met koud water om schiften te voorkomen.
Laat de compositie onder vaak roeren volledig afkoelen en vries ze in, in de sorbetière.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk