Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace à la vanille
vanille-ijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
l
melk
▢
250
g
suiker
▢
8
eidooiers
▢
1
vanillestokje
Instructies
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook, laat 10 minuten trekken en neem het stokje er weer uit.
Klop suiker en eidooiers in een pan totdat het mengsel schuimig en heel licht van kleur wordt.
Giet langzaam, onder kloppen, de melk bij dit mengsel en warm het daarna voorzichtig op tot ongeveer 85 º C.
Als het warmer wordt schiften de dooiers en is het mengsel reddeloos verloren.
Laat het onder veel roeren afkoelen.
Vries het in, in de sorbetière.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk