Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace au chocolat
chocolade-ijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
eierdooiers
▢
½
l
melk
▢
200
g
suiker
▢
25
g
cacaopoeder
Instructies
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop ze totdat ze schuimig en heel licht van kleur zijn.
Schenk de melk in een pan en voeg het cacaopoeder toe.
Breng aan de kook.
Voeg de chocolademelk langzaam, onder voordurend roeren, toe bij de eierdooiers.
Zeef de compositie in een pan.
Laat onder voortdurend roeren de pan warm worden op een heel zacht vuur, tot de compositie dik wordt en de lepel blijft bedekken.
Laat ze daarna onder af en toe roeren afkoelen.
Vries de crème in een sorbetière in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk