Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace au citron
citroenijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
4
eierdooiers
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
220
g
poedersuiker
▢
3
dl
slagroom
Instructies
Rasp de gele schil van de schoongemaakte citroen.
Hak de rasp fijn.
Pers de citroen en zeef het sap.
Doe het sap in een pan en voeg er de rasp, 120 g suiker en dooiers bij.
Klop dit grondig met de garde en zet de compositie op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de crème dikker wordt.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker en de vanillesuiker stijf en roer deze door de koude crème.
Doe de crème in een vorm en plaats hem in de vriezer en laat bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk